Videofilmpjes

Kerstlicht Parade Midden-Limburg 29 december 2023 Montfort

Op vrijdag 29 december 2023 reed de Kerstlichtparade Midden-Limburg door verschillende plaatsen in de gemeente Maasgouw en Roerdalen. De stoet met ruim 150 tractoren en vrachtauto’s startte in Montfort en ging vervolgens via Linne, Maasbracht, Stevensweert, Ohé en Laak, Echt en Sint Joost weer terug naar Montfort. In Maasbracht werden alle voertuigen voor een behouden vaart gezegend door de pastoor.

Groeate Vastelaovesoptoch Mofert 20 februari 2023

De groeate vastelaovesoptoch in Mofert op 20 februari 2023 georganiseerd door KV “D’n Uul van den Grauwert”.

De grote carnavalsoptocht in Montfort op 20 februari 2023 (L), Nederland. Georganiseerd door carnavalsvereniging “D’n Uul van den Grauwert” uit Montfort.

Excelsior Montfort Marparade WMC 2001

Het optreden van Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps op de Marsparade op het Wereld Muziek Concours 2001 met het nummer “Night of the Proms” op 8 juli 2001.
Met dit optreden behaalde Excelsior 90,2 punten, goed voor een Gouden Medaille met Onderscheiding, de Gouden Pauk voor de dagoverwinning op de Marsparade en een 3e plaats in eindranglijst op de Marsparade.

Dit is een bewerkte opname.
In dit filmpje is jurycommentaar toegevoegd van de ingesproken opnames van de juryleden die op het veld meelopen. Ook is er gebruik gemaakt van picture in picture en andere filmische effecten.

LVK2013 De euverwinning van La Bamba

Een beschrijving van de totstandkoming van de overwinning van La Bamba op het LVK (Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers) in 2013.
Van 237 ingeschreven liedjes, door de hoofdjury teruggebracht naar 60 halve finalisten in 3 halve finales. Waar het publiek dmv stemmen en door de eerder door de hoofdjury uitgebracht punten het aantal wordt geminimaliseerd tot 19 finalisten die in een Live TV uitzenden bepalen wie het beste carnavalsliedje van Limburg heeft dat jaar.

Een dagje buitenspelen voor volwassenen

Segway rijden is niet zo gemakkelijk voor de eerste keer, en zeker niet op bospaadjes met modder en boomwortels.
Op het moment dat de segway bestuurder valt is het beeld 4 x vertraagd en het geluid loopt op gewone snelheid door.

In het 2e gedeelte van het filmpje zien jullie een driehoekig karretje zonder stuur, een draaibaar neuswiel en aan de rechter en de linkerkant een motor die het wiel aan die kant aandrijft, met aan iedere kant een gashendel. Om de goede richting uit te gaan moeten de 2 bestuurders dus goed samenwerken.
In een bak, waar modder op de bodem ligt geeft dit een fijne kliederboel zoals je kunt zien op de picture in picture foto’s van de beide bestuurders.